Rosenlund forlag

Lektørudtalelse: Det overraskende formål med VREDE - høst frugten af din egen og andres vrede
Af Marshall B. Rosenberg

Anvendelsesmuligheder/målgruppe/niveau Ansatte inden for professioner med mennesker såvel som almindelige mennesker med interesse for drivkræfterne bag vrede er målgruppen for dette lille supplement til forfatterens øvrige bøger om "girafsprog".

Beskrivelse Forfatteren (f. 1934) er kendt for promovering af ikke-voldelig kommunikation og begrebet "girafsprog". Han har også eget center med filial i Danmark. I denne lille bog uddyber han et af emnerne: Vrede. Bogen beskriver hans opfattelse af vrede som udtryk for uopfyldte behov og en advarselslampe om læserens egen opfattelse af andres opførsel. Han ser vrede som resultat af en tankegang der fremmedgør os fra livet. Han vil derfor have læseren til at blive bevidst om egne behov og se bag om vreden, at se det "billede", som læseren danner sig om bestemte situationer og i stedet prøve at se andre fortolkninger af dem. Bogen er let og hurtig læst. Egnet til fx workshops. Forfatteren bruger enkle eksempler og cases til at illustrere teori og praksis.

Sammenligning Forfatterens hovedværk er Ikkevoldelig kommunikation - girafsprog (3. udgave 2007). Derudover har han på dansk udgivet bl.a. Livsberigende kommunikation (2006). På dansk har Janne Hejgaard udgivet et par titler om emnet Samlet konklusion (Selv)terapeutisk bog om vrede som socialpsykologisk fænomen og hvordan læseren tackler denne

Kirsten KristensenHimmelbjergvej 118680 RyTlf.: +45 40 35 09 55Mail: kirsten@livets-sprog.dk